Lekkage in de meterkast: is dat gevaarlijk en wat moet u doen?

Lekkage in de meterkast: is dit gevaarlijk? Wat kunt u zelf doen?

Een lekkage in de meterkast is een ernstige situatie die snel en zorgvuldig moet worden aangepakt.
De combinatie van water en elektriciteit kan leiden tot gevaarlijke omstandigheden, zoals kortsluiting en brand.

Wij geven een aantal tips wat u zelf kunt doen wanneer u in de meterkast lekkage ontdekt:

  • Schakel de stroom uit.
    Veiligheid eerst: de eerste stap bij het ontdekken van een lekkage in de meterkast is om de elektriciteit in huis uit te schakelen. Dit doet u door de hoofdschakelaar in de meterkast om te zetten, indien mogelijk zonder in contact te komen met water. Gebruik rubberen handschoenen of geisoleerd gereedschap om uzelf te beschermen tegen eventuele schokken.
  • Zorg ervoor dat iedereen in huis op de hoogte is van de situatie en adviseer hen om uit de buurt van de meterkast te blijven totdat het probleem is opgelost.
  • Schakel direct professionele hulp in.
    Laat de oorzaak van de lekkage zo snel mogelijk onderzoeken. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen. Ook kunt u direct online een offerte aanvragen via onze website.

Is een lekkage in de meterkast gevaarlijk?

Ja, een lekkage in de meterkast kan tot een gevaarlijke situatie lijden:

  • Elektrische schokken: water is een uitstekende geleider van elektriciteit. Een lekkage in de buurt van elektrische componenten kan leiden tot elektrische schokken.
  • Kortsluiting: Wanneer water in contact komt met elektriciteit, kan dit kortsluiting veroorzaken, wat schade aan apparaten en de elektrische installatie kan veroorzaken
  • Brandgevaar: Kortsluiting als gevolg van een lekkage kan brand veroorzaken.
  • Verstoring essentiele diensten: de meterkast bevat vaak niet alleen de stroomvoorziening maar ook de gas- en watermeters. Een lekkage kan dus meerdere vitale systemen in de woning verstoren.

Wie schakelt u in?

  • Neem contact op met uw verzekeraar om de situatie te melden.
    Of een lekdetectie en de schade door uw verzekering wordt vergoed hangt af van oorzaak van de lekkage en uw polisvoorwaarden. Wij raden u daarom aan om contact met hen op te nemen wanneer u vragen heeft over de vergoedingen.
  • Schakel Lekkageservice van Gerven in om de oorzaak van de lekkage op te sporen. Al 25 jaar actief en werkzaam voor o.a. diverse verzekeringsmaatschappijen. Betrouwbaar, efficient en snel ter plaatse! Door te kiezen voor een gerenommeerd lekdetectiebedrijf kunt u erop vertrouwen dat het lek professioneel wordt gelokaliseerd. Dit bespaart u niet alleen tijd en geld, maar geeft ook gemoedsrust dat uw woning of bedrijf in goede handen is.

Gevolgschade van de lekkage herstellen 

Afhankelijk van de oorzaak van de lekkage voeren wij ook schadeherstel uit. Hiervoor kunt u na uitvoering van het onderzoek contact opnemen met ons kantoor.

 

Vraag direct een offerte aan voor lekdetectie via onze website of neem contact met ons op.
Ons team van ervaren professionals staat klaar om u van dienst te zijn met een snelle, effectieve lekdetectie en het bieden van een oplossing voor uw lekprobleem.

 

Lees verder op onze pagina lekkage in de meterkast

Herstelpartner van

© 1999 - 2024 Lekkageservice - Algemene voorwaarden - Privacy verklaring - Cookiebeleid -